2009. május 30., szombat

MÁJUS 30 – VEGYES HÍREK

SAJTÓBANDITÁK ELLEN

Evo Morales elnök "becsületsértés, rágalmazás és megvetés." miatt jelentette fel a sajtóbűnözőket. A panasz szerint a 2008. december 9-10-11-i La Prensa számokra hivatkozott az eljárásnál, amikor meghamisították az elnök szavait. A zsidók által Boliviába citált Amerikai Médiafigyelő társaság jót vihogott, amikor Evo Morales a rágalmazó zsidó sajtóra azt mondta, hogy egyes újságírók úgy működnek, mintha a "csirkegazdaságban" végezték volna a szakmát. Evo Morales már többször kifejtette, hogy egy profi újságírónak minimum azt kell tudnia, hogy milyen kérdéseket tehet fel. Ne legyen provokativ, szemtelenül nyomuló, jósolgató. Amikor 2006-ban hatalomra került, nyomban utána egy amerikai zsidó tévésriporter szemtelenedett vele a provokáló kérdéseivel, egy riport alatt, amikor ezt a megalázó cirkuszt Evo Morales megunta és szó nélkül felállt és távozott. Az övön aluli stílusban fogalmazó tévést Morales még a nyilatkozat közben többször is figyelmeztette, hogy normális kérdéseket tegyen fel neki. Ez a videó a You Tube-on volt látható, talán még most is ott van.

TERRORTÁMOGATÓK NÉVSORA

Kimutatások a gyanúsítottakról, akik pénzelhették a terroristákat: Jorge Lenz, Mario Herrera, Hugo Paz, Fernando Hevia, Pablo Suárez, Johan Frerking, Antonio Justiniano, Eduardo Melgar, Luis Alberto Foianini, Rolf Murkel, Raúl Áñez, Marcelo Banzer, Marcelo Terceros, Eduardo Gutiérrez, Mauricio Gasser, Diego Chaín, Luis Quintela, Luis El Hage, José Luis Farah, Iván Uribe, Mary Dolly Guardia, Fernando Bello.(Los Tiempos, maj.29)

HAMIS IZRAELI VÁDAK BOLIVIA ELLEN

David Choquehuanca külügyminiszter tegnap egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy kormánya szóbeli jegyzéket küldött az Izrael-i külügyminisztériumnak, hogy érdeklődjön az állítólagos uránszállítás után, amit állítólag Bolivia Iránnak küldött volna. Izrael nagyon messze van és a dolgok nem olyan gyorsan mennek, mint ahogy azt szeretnénk. Ezért nem várnak gyors választ Izraeltől. Az újságírók azt kérdezték, hogy mi a különbség a diplomáciai és a "szóbeli jegyzék" között? Choquehuanca gúnyos hangon azt mondta, hogy a diplomáciai jegyzéket a minisztérium küldi, míg a szóbeli jegyzéket a minisztériumon keresztül egy diplomatával küldik el. A szóbeli jegyzékben is a minisztérium hivatalos álláspontját küldik. Jelenleg a szóbeli jegyzék volt soron.
(Los Tiempos,ja.29) Kép. a külügyminiszter