2009. május 27., szerda

MÁJUS 27 – FRISS HÍREK BOLIVIÁBÓL

BOLIVIA ELISMERÉST KAPOTT
Az ENSZ Kábítószerügyi és Bűnüldözési Hivatala (UNODC) képviselője, Dorothee Gottwald sajtótájékoztatót tartott kedden a fővárosban, ahol kijelentette, hogy Bolivia nemzetközi szinten élen jár a korrupció és kábítószerkereskedelem elleni harcban. (kép)
Bezzeg Magyarország! Ide korlátlanul jöhet a kábítószer a lieberális-cionista körök támogatása miatt és az állami-önkormányzati-hivatali korrupcióban élen járunk. Magyarország jelen állapotában a világ első öt állama között van bűnözésben. Ahhoz képest, hogy a világon van vagy 200 állam.
ELLENZÉK SZERVEZKEDIK
Santa Cruz ellenzéki tartományi szervezete, a Nemzeti Demokratikus Tanács (Conalde) elnöksége elutasította azt kedden, hogy a decemberi választáson Morales elnök újraválasztását támogassák. (képen Ruben Costas kormányzó, aki támogatta Eduardo Rózsát és bandáját)
POFÁN VÁGTÁK IZRAELT
Juan Ramón Quintana, kormányzati ügyek minisztere visszautasította azokat az izraeli vádakat, miszerint a Bolívia és Venezuela szállítana uránt az iráni nukleáris programhoz. Az egészet vádaskodást "horseplay" -nek, durva tréfának nevezte, sajtótájékoztatón. Kép: miniszter


BEIDÉZIK A TANÚKAT ÉS BŰNÖZŐKET

Marcelo Soza ügyész 30 olyan személyt idézett be két állami cégtől, mivel ezen cégek is támogatták Rózsa bandáját. Coopérative Telefonica de Santa Cruz (Cotas ) és a Federation of Livestock Santa Cruz (Fegasacruz). Az idézetteknek június 1-jén kell megjelenniük. Ezek között van az előző rezsim miniszterelnöke is, Hugo Banzer Suárez (1997-2001). Ezen kívül még Guido Nayart keresik aki pénzelte Flores Eduardo Rózsát. Soza emlékeztetett arra, hogy egy kiállítási állványon márciusban a rendőrség lefoglalt egy csomó fegyvert, ami egy képzési központ volt tavaly október és idén február között a terroristáknak, amely szintén Nayar telephelyén volt. Ezután jöttek azok az előkészületek a 2009-es Expo-nál, ahol a terroristák operatív, tervezési, szervezési, gyűjtési feladatokat láttak el. Ahol nagy űrméretű fegyvereik voltak és telepítésre készítettek elő laboratóriumi robbanóanyagokat, majd elmentek a Telefonica szövetkezet fülkéjébe, Santa Cruzba(Cotas). Ezeket hívják tanúskodni: José Guillermo Justiniano, Cronembold Eduardo Arias, Luis Alberto Molina, Flores Eduardo Jimenez, Juan Carlos Velarde Roca, Fernando Apia, Roly Gárda Mario Perez Camacho Fernando Bello, Marcelo Banzer, Hugo Paz Lavadez, Jorge Zankis és Alexaner Wilhaugen és mások. (ABI,maj.26)