2009. május 21., csütörtök

MÁJUS 21 - SÚLYOS BIZONYÍTÉKOK A SZÁMÍTÓGÉPEKEN

SÚLYOS BIZONYÍTÉKOK A SZÁMÍTÓGÉPEKEN

Bemutatja az ügyész Rózsa-Flores számítógépének tikait (origo, maj.18)

Napokon belül beszámol a bolíviai ügyész arról, hogy milyen adatokat találtak Rózsa-Flores Eduardo csoportjának számítógépein. A bolíviai sajtó szerint a lefoglalt laptopok és mobiltelefonok adatait már feldolgozták, és az erről készült jelentést az ügyész hétfőn veszi át. Közben egy szerencsejátékcéget és egy biztonsági céget is összefüggésbe hoztak az állítólagos összeesküvéssel.
Rózsa-Flores gépeit már átvizsgálták
Még a héten a nyilvánosság elé tárják a Rózsa-Flores Eduardo és társai számítógépeiből kinyert adatokat - írja a bolíviai szakadár akció ügyében eljáró ügyészre hivatkozva az El Deber napilap. Marcelo Sosa ügyész hétfőn kapja meg az áprilisi kommandósakcióban felszámolt nemzetközi csoport lefoglalt számítógépeiről és mobiltelefonjairól készített jelentést. Ígérete szerint az adatok kézhez vétele után sajtótájékoztatón fogja nyilvánosságra hozni az újabb bizonyítékokat. A csoport minden tagjának szobájában lefoglalatak 1-1 hordozható számítógépet, és elvették az áldozatok mobiltelefonját is. Múlt héten került nyilvánosságra az információ, miszerint az ügyészség engedélyt kapott az adathordozók felnyitására, és a laptopokból elkezdhették a dokumentumok, képek és videók kinyerését. A munkát a Yanapti nevű cég végzi el az ügyészség számára.
Nagy halakat is beidéznek
Bolíviában közben tovább folyik az állítólagos összeesküvés tanúinak és gyanúsítottjainak kihallgatása, különböző bolíviai források újabb személyeket neveztek meg, akiket meghallgatásra a fővárosba, La Pazba idéznek. A bolíviai ellenzék korábban azt kérte, hogy az ügyet ne a fővárosban, hanem az ellenzéki irányítás alatt álló Santa Cruzban vizsgálják, ezt azonban Marcelo Sosa elutasította. Sosa ugyan nem részletezte, hogy kiket idéztek be, de nem zárta ki, hogy behívják Ruben Costas tartományi kormányzót, valamint Branki Marinkivic horvát származású üzletembert, a Santa Cruz-i közigazgazási bizottság korábbi elnökét. Az ügyész már korábban jelezte, hogy a magas rangú ellenzéki vezetőket is érintettnek tartja Rózsa-Flores csoportjának pénzelésében. A La Prensa napilap szerint négy újabb név merült fel a lehetséges tanúk és gyanúsítottak között. Ilyen a Corhat Bolivia SA szerencsejáték-cég képviselője, Ronald Suárez Alberto Salvatierra, valamint az Aries biztonsági cég egy képviselője. Az Aries biztonsági emberei őrizték korábban a Cotas telefontársaság pavilonjait, ahol az április 16-ai rajtaütés után fegyvereket és robbanóanyagot találtak a hatóságok.
Megtalálták Rózsa-Flores álnevét
Rózsa-Flores csapatának szállodai számláit a Cotas felügyelőbizottságának tagja, Luis Hurtado Vaca fizette, akit továbbra sem találnak a hatóságok. Közben kiderült, hogy Rózsa-Flores Eduardo is használta az Hurtado álnevet: ezt egy nemrég bemutatott személyi igazolvány bizonyítja, amelyen a Jorge Hurtado Flores név szerepel. Rózsa Flores több álnevet is használt a hatóságok szerint, többek között a Germán Aguilera Roca, a Jorge Flores és Luis Flores Hurtado neveket. A csoport 2008 decemberi szállodai foglalásain Rózsa-Flores a Jorge Flores nevet használta, a bejelentkezési íven szereplő aláírása viszont különbözik attól, mint ami a hatóságok által bemutatott, Jorge Hurtado Flores nevére szóló igazolványon áll. Kép: Eduka a szállodában is fegyverrel mászkált, számítógépnél Tóásó

Edukának ennél több álneve volt, mint amit itt olvashatunk. Ahány honlapot, blogot működtetett mindenütt más neveket használt. Most már érthető, hogy az Öreg, aki szoros kapcsolatban volt vele miért emlegette állandóan "germán"-nak Edukát, mert ahogy olvassuk ez az egyik álneve volt.

A SZÍVNEK MEG KELL SZAKADNI


Kepes filmjében, a Kepes által előadott szirupos, nyálas szövegben Edukát mint szülőhazáját szerető hazafit mutatta be, aki az őseredő zöldhatárán szökött be saját hazájába (Ugyan hol van hazája egy nemzetközi zsidónak?), s ott különböző álneveken csinálta a merénylet szervezését. A Nagy Lírai Költő, aki világhírű filmszínész volt, családja véleménye szerint.....