2009. május 18., hétfő

MÁJUS 18 - MI VAN KEPES ANDRÁSSAL?

Kép: Kepes

Bolívia még nem lépett Kepes Andrással szemben

2009. május 18. InfoRádió

A Rózsa-Flores Eduardóval készült interjú során nem jutott Kepes András birtokába olyan információ, amely bűncselekményre utalt volna, így nem volt mit jelentenie a hatóságoknak - nyilatkozta az InfoRádiónak a műsorkészítő jogi képviselője, Papp Gábor büntetőjogász. A magyarországi jogi álláspont egyértelmű és egybehangzó, neves szakértők, egyetemi oktatók értenek egyet abban, hogy nem szabad és nem is lehet Kepes András esetében bűncselekményről beszélni annak kapcsán, hogy Rózsa-Flores Eduardóval interjút készített - mondta az InfoRádiónak Papp Gábor büntetőjogász. A riporter tavaly ősszel vett fel egy beszélgetést a Bolíviában terrorcselekménnyel vádolt, és idén áprilisban meggyilkolt magyar férfival. Akkor Rózsa-Flores Eduardo azt mondta Kepes Andrásnak, hogy Santa Cruz védelmét megszervezni hívták Bolíviába. A férfi az interjúban elutasította a terrorizmust, azt mondta, annak semmilyen formáját nem támogatja, s nem kíván részt venni az elnök megbuktatásában sem. Békés szándékkal kíván szerepet vállalni a tartomány és a központi kormány között kialakult véres feszültség megoldásában a Santa Cruz által legálisan támogatott önvédelmi milícia megszervezésével. (Rózsa-Flores Eduardo bolíviai állampolgár is volt - a szerk.). A férfi még tavaly októberben érkezett meg Dél-Amerikába. A bolíviai rendőrök 2009. április 16-án egy Santa Cruz-i szállodában lőtték le Rózsa-Flores Eduardót és társait, az erdélyi Magyarosi Árpádot, illetve az ír Michael Martin Dwyert. A hatóságok szerint egy terrorista csoportot számoltak fel, amely mások mellett Evo Morales elnök életére tört. Rózsa-Flores Eduardót másnap eltemették Santa Cruzban. A rendőrség Tóásó Előd magyar állampolgárt és egy bolíviai-horvát állampolgárt őrizetbe vett. Miután a Magyar Televízió Különös történetek című műsorában április 21-én bemutatták a Rózsa-Flores Eduardóval készített interjút, egy sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a bolíviai kormány jogi lépéseket fontolgat a műsorkészítő, Kepes András ellen. A bolíviai hatóságok azonban azóta sem kezdeményeztek jogi lépéseket, sem megkeresés, sem feljelentés nem érkezett - hangsúlyozta Kepes András jogi képviselője, Papp Gábor. Erre nem is lenne alapjuk, hiszen az interjúban nem hangzik el bűncselekményre utalás, főként nem olyan bűncselekményre utalás, amelyet a magyar jogszabályok szerint a riporternek jelentenie kellett volna - tette hozzá Papp Gábor. Kifejtette: "nagyon messzire mennek azok az állítások, amelyek a riport kapcsán a büntetőjogi lehetőségeket mérlegelik, erről ugyanis még a bolíviai hatóságok sem beszéltek".

Gratulálunk a hallatlan felkészült jogászcsapatnak, hogy ilyen szép mesével jöttek elő. Ha mondjuk Kovács János szürke senki csinálta volna ezt a filmet Edukával, azt persze az MTV sem mutatta volna be. Ezeknek a kiváló jogászoknak az MTV felelőssége sem jutott eszébe? Kik döntöttek az adásba kerülésről? A kiváló jogászcsapat arra a megkerülhetetlen kérdésre sem válaszolt, hogy Kepes András és az MTV (mert a kettő ugyanaz) miért vártak nyolc hónapot a film bemutatásával? És miért akkor adták le, amikor Eduka a világ szeme láttára is lebukott, mint nemzetközi terrorista?
FELELŐSSÉGEK, FELELŐSÖK ELHALLGATÁSA

Papp Gábor csúsztatása : nem is lehet Kepes András esetében bűncselekményről beszélni annak kapcsán, hogy Rózsa-Flores Eduardóval interjút készített. Bolivia nem a filmkészítés miatt indítana ellene vádat, hanem azért, mert NEM JELEZTE A KÜLÜGYNEK A "FELSZABADÍTÓ" TERVÉT EDUKÁNAK, AMI A TUDOMÁSÁRA JUTOTT. Az MTV1 BŰNRÉSZESSÉGE is felmerül, hisz ő sem jelentette, hogy mire készül Eduka. De a Külügy bűnrészessége is felmerül, hisz őneki is tudomása volt, hogy készült egy film, amiben eduka be akar avatkozni Bolivia belügyébe. Ez akkor is így van, ha eduka kint született, mert akkor is beavatkozásnak számít egy ilyen cselekmény, mivel a demokratikus megválasztott Evo Morales a szavazatok 67 %-át kapta. Papp Gábor zavart elmeállapotáról és identitászavaráról árulkodik az alábbi bugyuta kijelentése : "az interjúban nem hangzik el bűncselekményre utalás, főként nem olyan bűncselekményre utalás, amelyet a MAGYAR JOGSZABÁLYOK szerint a riporternek jelentenie kellett volna - tette hozzá Papp Gábor." Milyen tudatlan és ostoba az, aki a Boliviában végrehajtott terrorcselekmény kapcsány Magyar Jogszabályról hadovál. Mi köze a Magyar Jogszabálynak, a Boliviában TÖRTÉNT eseményekhez, ami a Boliviában hatalmon lévő miniszterelnök és más politikusok ellen irányult ? Evidens, hogy ilyen esetekben csak a Boliviai TÖRVÉNY AZ IRÁNYADÓ! (1 hozzászólás)