2009. május 21., csütörtök

MÁJUS 21 - TERRORISTA ÜGY ELLENZÉKI SZEMSZÖGBŐL

EGY ELLENZÉKI KÉPVISELŐ

NYILATKOZATA A TERRORISTÁKRÓL

(A több nappal ezelőtt készült szövegből nem lehetett kitalálni a nyilatkozó nevét a boliviai lapban, de biztos ellenzéki volt. A szerk.)

És a magyar Tóásó Előd?
Mi nem beszéltünk vele, mert amikor megpróbáltuk ezt, kétszer is sírni kezdett. Kimutatták, hogy az elszenvedett kínzások miatt van ez és fél, mert valaki rá fog vallani, de majd újra kezdünk beszélni vele.
Hogyan rekonstruálják a történetet? Hogyan találkozott a csoporttal?
Állítólag a Rózsa- csoport feje felett volt a magyar Revesz Tibor, akinek a hátterében harcművészetek és szeparatista csoportok kiképzése volt. Kapcsolatba volt másokkal, akik használták az internetet Ő tartotta a kapcsolatot a külföldiekkel, akikkel ő tisztában volt, mert ők zsoldosok voltak, akik biztonsági cégnél dolgoztak néhány olajtársaságnál az iraki invázió után, az Egyesült Államokból
Beszélt az első csoporttal, akik Boliviába érkeztek?
Revesz Tiborral érkezett Dudog Gábor, Gáspár Dániel, Szlovákiából Ivan Stovak . Rózsa október elején a múlt évben azt mondta, hogy a gazdasági igények nagyon magasak. De nem egy ismert épületében volt ez, hanem valószínűlegleg néhány haciendas (birtokon) vagy szállodán "kívül". Mert Tibor volt a szakértő az ilyen helyzetekben.
Volt a rejtett szállodákban vagy gazdaságokban?
Megtaláltuk a szálloda bizonyítványát Buganvillasban, ez egy bérelt lakás volt. Nyolc ember volt ott, Luis Hurtado Vaca, Cotas tanácsadó és a munkavállaló, az egység és a vetőmag Prefektúrák Vaca Enrique Pedraza, értékesítési hivatalnok a Fair Expo van, és azt feltételezzük, aki a fényképeket csinálta, akiket terrorizmussal gyanúsítanak a fegyverekkel. Aztán ott van az a december 9. és január 12.közötti időszak, amkor a magyar Gábor Dudoc, Daniel Gáspár és Tamasljav Inagi lehetett itt, mert ezek a nevek nem szerepelnek a többi hotelekben.
Gondolja, hogy a hatóságok Ruben Costasra következtetnek, Cruzban?
Mario Tadic azt mondta, hogy ő tudja. És amit Villa (az Öreg) mondott a telefonáláskor, hogy a belső tulajdonoknak köszönhetően szabad lesz Santa Cruz. De ez a verzió nem felel meg a valóságnak, mert csak egy taxisofőr volt a szervezetnél és nem tudni, hogy ezt a Villának válaszolta. Akkor kérdezze meg. Ebben az esetben sokkal következetesebb elhinni azt a valóságot, mert az ő szava a másik ellen volt.
Branko Marinkovic?
Semmi. Csak Alcides Mendoza volt aki, azt mondta, hogy látta, amikor a kiállításon volt ezüst szállítás. Villa azt mondta Rózsáról, aki most meghalt, hogy elmondta neki Rózsa, hogy néhány "carapintadas" 200 ezer dollár, és a történetből úgy tűnik, hogy 350 ezer dollárért vásároltak fegyvereket, Paraguay megdöntött elnökétől Fernando Lugo.
Guido Nayar?
Semmi nem volt látható ülések Booth, de nem felel meg a bűnözés. (fordíthatatlan)
Munkaadók?
Nincs bizonyíték arra, hogy a négy lefoglalt számítógépeken ilyen adatok vagy elképzelések lettek volna. Ez nem bűncselekmény, az hogy ezüstöt adtak el és csaltak, ez nem bűncselekmény.
Hugo Acha az emberi jognál ...?
Ez a név az ismétlődik a különböző nyilatkozatokban, de nincs bizonyíték semmire.
Cotas, a kiállítás ... ?
Az intézmények nem követtek el bűncselekményeket, így azt hiszem, jó, hogy felszabadítjék az igazságot. Hurtado és Luis Enrique Vaca fizették a szállodát és az ügyvéd Melgar Alejandro és Carlos Pereira Guillen sportklub vezetője fizetést biztosított a szállodáknak és eladta a járművet. De nem jár mindenkinek, a keresztények és a mórok.
Hogyan magyarázza azt, hogy a kormány tudta, hogy létezik ez az állítólagos terrorista csoport és mégsem ejtették el őket?
Ez az egyik millió kérdésnek, amit nem tudunk. Van némi esély, hogy volt egy írásbeli üzenet
március 30-án és április 14-én, amit hat óra után a találtak a bíboros házánál. Akkor értesült Evo Morales elnök Venezuelában, hogy katonai merénylet készül ellene. Akkor a Las Amerika szállodába egy ügynököt küldött a belügyminisztérium, Luis Nolberto Clavijo-t, aki gyanúsan visszautasította egy nyilatkozatában ezt, amikor a bizottság előtt volt.
Egy hónap már elmúlt, és tanúi vagyunk a horrornak ...
Ez igaz, de nincs ok aggodalomra. A végén minden kiderül, mi úgy látjuk, hogy ezt a kérdés a terrorizmus része a kormánynál. Egy kampánybeszéd a nyugati féltekének. El kell jutnunk az első pontig. A vezetőknek meg kell mondani, hogy nem csak azért szolgálnak, hogy terjesztheted zászlókat, és részt veszel a városban, hanem a jogbiztonságot és a békét kell biztosítani a városban. Az egyetlen bizonyíték arra a szándékra, hogy Evo Moralest meg akarták ölni egy videófelvétel amit Ignacio Villa (az Öreg) csinált, semmi több
Alcides Mendoza is furcsa, mert úgy tűnik, azzal vádolják tartsa a száját ...
A kérdés az, hogy a kormány elismeri-e azt, hogy tévedett és Cruz tartomány be fogja bizonyítani azt, hogy nem vagyunk bűnösek.
Kép: A vörös színű tartományok elszakadását követelő ellenzéknek zöld színű zászlói és jelvényei vannak. A Santa Cruz tartomány a legnagyobb és leggazdagabb, de itt van az idegen kisebbség. A kék színű tartományokban a többségi, őshonos indiánok nyomorban élnek, őket szeret felemelni a kormány.