2009. május 25., hétfő

MÁJUS 25 - MORALES JOGOS TETTEI MIATT PRÜSZKÖLNEK NÁLUNK


Bolívia most a "hazaárulók" ellen harcol

Evo Morales bolíviai elnök megvizsgálja annak lehetőségét, hogy katonai bíróság elé állítsák a szakadár tevékenységgel vádolt embereket. Morales erről helyi idő szerint vasárnap beszélt újságíróknak az ecuadori fővárosban, ahol egy függetlenség napi ünnepségen vett részt. A baloldali bolíviai elnök elmondta: megvizsgálják azt a "néptől származó javaslatot" , hogy a szakadárokat katonai bíróság elé állítsák, mert "hazaárulókról van szó". Morales szerdán már aláírt egy rendeletet, amely vagyonelkobzással sújtja az államellenes összeesküvés miatt büntetőeljárás alá vont személyeket. A történtek is mutatják, hogy Moralesnek semmilyen bíróságra nincs szüksége ahhoz, hogy bárkit kivégeztessen. A bolíviai hatóságok szerint az említett személyek egy radikális ellenzéki szakadár csoport zsoldjában állhattak, amely kész lenne külföldi segítséggel megingatni a La Paz-i kormány helyzetét. A gazdag kelet-bolíviai Santa Cruz tartomány valójában csak nagyobb autonómiát szeretne magának. Morales vasárnapi nyilatkozatában úgy vélte, hogy ellenzéke "valamire készül" ellene, hogy útját állja a decemberi elnökválasztáson. Az államfő ezen szeretné magát újraválasztatni a 2015-ig tartó következő elnöki ciklusra. "Mit meg nem tennének, mit ki nem találnának Evo Morales és a kormány ellen? Tudom, hogy készülnek valamire a kormány ellen" - hangoztatta Morales. (MTI)

A ZSIDÓ KURUCINFO MEGHAMISÍTJA AZ MTI HÍRT

A zsidókuruc az alábbi aljas toldalékokkal próbálja lejáratni a boliviai rendszert, ahelyett hogy tanulmányoznák a boliviai zsidók történetét. Az MTI hírét még a Szentkoronarádió sem hamisította meg és a Hírextra sem, de a Kurucinfo igen.

Morales, Bolívia indián elnöke nem kíván letérni a hadiösvényről, s minden egyes sajtótájékoztatóján meglóbálja képzeletbeli tomahawkját. Miután vagyonuk elkobzásával fenyegette meg az ellene és az ország keleti felének autonómiájáért küzdő vállalkozókat, most katonai bíróság elé állítaná a „szakadárokat”. Istenem, mikor hagyja már végleg maga mögött az emberiség ezt az olcsó bolsevik retorikát? - a szerk. (kurucinfo)