2009. május 27., szerda

MÁJUS 27 - BEOLVASTAK A CIONISTÁKNAK

EU- USA BEAVATKOZIK BOLIVIA BELÜGYEIBE

Quintana államminiszter úgynevezett "ostoba bohóc”-nak nevezte az izraeli hírszerzést. Az Egyesült Államok, az Európai Unió és a régió más országait pénzeli az ellenzéki vezetők politikai kampányát. Ezzel szembe mennek azokkal a közvélemény-kutatási eredményekkel, amelyek Evo Morales elnök december 6-i újraválasztását erősítik meg. Juan Ramón Quintana miniszter szerint az ellenzék jóslatai nem bizonyítékok. A miniszter hozzátette még hogy az EU és az USA szaftos összegekkel pénzeli külföldről ezeket a politikai kampányokat, nemcsak Boliviában, hanem Dél-Amerikában is. Ugyanakkor Quintana egyértelműen visszautasította a vádakat és megerősítte azt, hogy a két ellenzéki elnökjelöltet az EU és az Egyesült Államok pénzeli, más országok közötti kapcsolatokon keresztül.

A KORMÁNY IGYEKSZIK A NŐK HELYZETÉN JAVÍTANI

A beteg vagy ellátásra szoruló, nagy távolságokra lévő szegény indián nőknek és anyáknak olyan kisbuszokat állítottak be, amivel könnyebben utazhatnak orvoshoz vagy máshová. Bolíviában a nők foglalkoztatási helyzete és az anyák helyzete is ingatag. Ez azt jelenti, hogy több mint 7, s minden 10 munkásnő anya háztartást vezet, ezeknek nem elegendő a szükségletek fedezésére a kevés jövedelem, még a családjuk élelmezésére sem.


KÍNAI ADOMÁNY

Kedden a kínai állam fél millió dollárt adományzott Boliviának, hogy az Orinoco mentén egy kis faluban iskolát hozzanak létre. Ezt a gesztust Evo Morales elnök is üdvözölte. Ez az összeg egy vissza nem térítendő hitel része lenne, melyről együttműködési megállapodást írt alá a két ország. Ezt az elnöki palota tükörtermében írták alá. Juan Ramón Quintana a külügyminisztérium nevében valamint Kína nagykövete, Qu Shengwu. (képen) (La Prensa,maj.27)