2009. május 25., hétfő

MÁJUS 25 – AZ ÖREG MINDENT ELMONDOTT


VALLOTT AZ ÖREG

Elnézést kérünk a több helyen érthetetlen szövegért, de az Öreg sokszor igen zavarosan fejezte ki magát, ami a korának és a rossz egészségi állapotának tudható be. Az erdetileg hosszú szöveg értelmezhető része csak ennyi, mert olyan belső jellemzéseket adott személyekről amiket lehetetlen magyarra fordítani. Az Öregről jelenleg azt kell tudni, hogy mindenkit ismert akik a terrorüggyel kapcsolatban voltak és maga is részese volt a szervezkedésnek, jelenleg háziőrizetben tartják.

Villa Ignacio Vargas, azaz "öreg" április 21-ben vallomást tett a közigazgatási minisztériumban.
A La Prensa-nak sikerült egy példányát megszerezni ebből a vallomásból az egyik közli katonai munkatárstól. A német Villarroel volt a neve a harcos Rózsa-Floresnek, míg a Rock (Szikla) elnöke a Mezőgazdasági Kamara, a keleti (CaO). Az Öreg felvette a "kapcsolatot" David Cejas-al, aki akkor a Cruceños Ifjúsági Unió (UJC) elnöke volt és az Öreg hat évig volt ennek az Ifjúsági Uniónak az elnöke.

Meggyilkolási tervek

"Öreg" azt mondta, hogy ennek a csoportnak az volt a szándéka, hogy meggyilkolja Evo Morales elnököt, Álvaro García Linera alelnököt és Juan Ramón Quintana-t a miniszterelnökségről. Azt beszélték állandóan hogy volt egy srác, aki 100.000 $ -ért megölte volna Quintanat. Amikor megkérdezte azt, hogy hogyan tervezik végrehajtani ezt a támadást, ha a kormány ülésezik La Pazban és ezek meg Santa Cruzban vannak? Erre azt válaszolta, hogy az az elképzelésük, hogy támadást indítanak a keleti országrészben. Az erre való pénzt a Bimodal terminál tulajdonosa telefonon keresztül mondta, beleértve a németet és Picket, akik néhány pénzszerző munkát csináltak. Emellett kérték, hogy a radar helye a repülőgépen legyen, amelynek szállítására Quintana Pando elhelyezett egy rakétát. (La Prensa, maj.24)