2009. július 26., vasárnap

JÚLIUS 26 – HÍREK BOLIVIÁBÓL


ÚTÉPÍTÉS BRAZIL SEGÍTSÉGGEL

Szombaton a brazil elnök Inacio Lula da Silva egy megbízottja Cochabamba városba látogatott. Ugyanis augusztus 9-én azzal a céllal jön a brazil elnök, hogy az aláírjon egy hitelösszeget egy új útépítkezésre amely Beni tartományt köti össze az északkeleti Amazóniai határral. Az eseményen sok szakszervezeti vezető, sok polgármester is elkiséri a brazil elnököt. Ez az útépítés Villa Tunari és San Ignacio de Moxos között, több mint 300 km hosszú lesz és a beruházás 400 millió dollárba kerül.

KORRUPCIÓ ELLEN

A foglalkoztatási-közszolgálati szövetkezetek miniszterhelyettese, Rodolfo Illanes bejelentette, hogy állami beavatkozást fognak tenni a Telefon Coopérative La Paz (Cotel) cég ellen. Két héten belül tudni fogják a telefoncég mekkora korrupciós csalásokat követett el. (képen)




200 ÉVE SZABAD BOLIVIA

Nagyszabású ünnepi rendezvényeket tartottak egyetemi szervezetek La Pazban, a fővárosban az állam 200 éves felszabadulásának tiszteletére. Számtalan táncos, zenés felvonulás és hatalmas koncertek voltak, sok ezer szereplővel.(ABI,júl.25, nyomán, részletek)