2009. július 23., csütörtök

JÚLIUS 23 – MIT FOG MUTATNI A TÉVÉ EZEK UTÁN?


Meggyilkolása előtt mindent bevallott


Rózsa-Flores egy titkos videofelvételen?
2009. július 22. 20:44

A spanyol újságíró szerint legalább száz zsoldos érkezett Bolíviába, az első csoportban mintegy húszan, köztük olyanok - Dudog Gábor, Gáspár Dániel, Révész Tibor, Nagy Tamás Lajos és a szlovák Ivan Pistovcák -, akik időközben elhagyták a dél-amerikai országot. Nem tartja kizártnak azt sem, hogy egyes csoportok még mindig működnek. Azt mondta, hogy a bolíviai megbízók első magyarországi kapcsolata bizonyos Gyula Attila ezredes, zsoldosok közismert toborzója volt, akit több ország mellett köröz a nemzetközi büntetőbíróság is. Ez az ezredes javasolta Rózsa-Florest a bolíviaiaknak.

Az ügyész Magyarországra jön adatokat gyűjteni

Alonso meghallgatása után Sosa közölte kedden, hogy Magyarországra utazik információgyűjtés céljából. A Rózsa-Flores vezette, a bolíviai hatóságok által terrorizmussal vádolt csoport kapcsolatairól és finanszírozásáról akar többet megtudni. Egyes személyek, magyar állampolgárok elmenekültek az országból, ezért összegyűjtjük az összes iratot, hogy a magyar nagykövetségen keresztül Európában meginduljanak a megfelelő eljárások ellenük - mondta az ügyész.

MEGJEGYZÉSÜNK:
Az MTV is fölfedezte a hírt, de még kételkednek a kérdőjellel. Viszont részletezik a boliviai ügyész utazási tervét. Kép: MTV