2009. július 14., kedd

JÚLIUS 14 - HAMIS VÁDAK BOLIVIA ELLEN


A pornográf képektől és szennyes témáktól hemzsegő lap nagy figyelmet szentel a raboskodó Tóásó iránt és újabbnál újabb hajmeresztő részletekkel állnak elő. Most éppen Boliviát okolják mindenért. Még nem katunk hírt arról, hogy az EU témának tűzte volna ki Tóásó panaszügyét.

Hemzseg a szabálytalanságoktól és a jogtalanságoktól a Tóásó Előd elleni nyomozás


BOLÍVIA—MAGYARORSZÁG – Rigoberto Paredes, Tóásó Előd ügyvédje az Európai Unió jogi fórumához fordul védelemért. A jogász szerint nem a La Paz-i hatóságoknak, hanem a Santa Cruz-inak lenne illetékessége az ügyben, de kifogásolja azt is, hogy a bírónő, Betty Yaniquez egyszer sem kérdezte meg, mikor és hol szerezte jól látható sérüléseit Tóásó. Ügyfelem nem láthatja a Las Americas szállodában a rajtaütéskor lefoglalt számítógépeken talált levelezést sem. Ez elfogadhatatlan, hiszen döntő bizonyítékként kívánják felhasználni – tette hozzá az ügyvéd. Tóásót – mint megírtuk – április 16-án kapták el egy szállodai szobában, társait, Rózsa-Flores Eduardót (†49), Magyarosi Árpádot (†27) és Martin McDwyert (†22) kivégezték. A magyar számítástechnika-tanár azóta raboskodik. – Szerencsére az ügyvédünk lelkiismeretesen végzi munkáját, de mindezt csak addig teheti, amíg meg tudjuk fizetni – kommentálta az ügyvéd szavait Tóásó nővére, Edit, hozzátéve: csak a jóérzésű emberek felajánlásaira számíthatnak, mivel saját tartalékaik már elfogytak. Előd egyébként a körülményekhez képest jól van, írja a börtönnaplóját, amiben a történeteket olvasva azonnal sírni kezdek. K. Sz.(Blikk,jún.26)

Ejnye-bejnye, a boliviai hatóságok lefoglalták a tanár úr számítógépét és nem adják vissza neki.... Hát persze, hogy nem adják oda egy vádlottnak, amin rajta vannak a Tóásót terhelő bizonítékok. Bezzeg a Blikk szennylap arról nem cikkezik, hogy az ártatlan Budaházy György lakását legalább harminc kommandós dúlta fel, elrabolták számítógépét és összes adathordozóját. Persze Magyarországon máshogy mennek a dolgok, ha ártatlan magyarokról van szó. Akkor folyhat a nyílt erőszak, de ha zsidó terroristákról van szó, akik fegyveres kiképzéseket tartottak Magyarországon, őket megtűrték a rendőrök és hatóságok sem zaklatták őket. Kép: Blikkből