2009. június 9., kedd

JÚNIUS 9 – TÓÁSÓ TOBOROZTA A TERRORISTÁKAT



A terrorizmussal vádolt Tóásó laptopjában olyan internetes oldalt találtak, amelyen „nemzetőröket” toboroztak jelöltnek - jelentette hétfőn, az ügyész Marcelo Soza. Soza megerősítette azt, hogy a kutatási erőfeszítéseik bizonyítják azt, hogy elszakadással foglalkozott a terrorista sejt . Az ABI hírügynökség kérdéseire az ügyész válaszolt:



ABI .- Milyen előrelépések vannak a gyanusítottak lefoglalt számítógépeivel kapcsolatban?
MS .- Nekünk előrelépés a kérdésekben a laptopok, CD-k, hordozhatók, elektronikus memóriák, fényképezőgépek, számítógépek, mobiltelefonok és mások. A laptopokon 27.678 fájlt találtunk, amelyek közül sokakat fokozatosan beidézünk tanúskodni.
ABI Tóásó Előd laptopján milyen információkat találtak?
MS .- Találtunk egy olyan oldalt, amit Tóásó készített, amiben bemutatta azt hogyan kell jelentkezni az interneten keresztül, hogy felvegyen embereket tagjaiknak. De mi nem tudjuk azt, hogy erre mennyien jelentkeztek.
ABI .- Milyen körből toboroztak embereket?
MS .- A weboldal profilja az volt, hogy hogyan kell felvenni Rósza Eduardo csoportjába embereket.
ABI - Milyen profilról van szó?
MS .- A felvett személyeknek kellett volna a profilt megcsinálni, a teljes névvel, az életkorral, a szaktudással, a katonai képzéssel, a fegyverekkel és milyen méretű. Különben is, akik elkötelezték magukat ebbe a Rózsa-féle csoportba annak a minimális feltétele az volt, hogy büntetőjogilag vállalják ezt a belépést, mint például a Villa Ignacio Vargas. Tudjuk, hogy egy terrorista csoportba ahová toborozni szoktak, oda becsületes emberek nem jelentkeznek, csak olyanok, akik részt akarnak venni bűncselekményekben.
ABI .- Az aktív vagy nyugdíjas katonai személyek, akik részt vettek ebben a terrorista milíciában?
MS .- Az aktív katonák és tartalékosok, akik elkötelezték magukat ebben a folyamatban, azokat a megfelelő időben tanúskodni behívjuk. ( ABI, jún.8)
Kép: Tóásó