2009. június 26., péntek

JÚNIUS 26 - VEGYES HÍREK BOLIVIÁBÓL


FIGYELMEZETETT AZ ÜGYÉSZ

Sosa ügyész arra figyelmeztetett, hogy az április 16-i terrorbanda megszüntetése után, amelyben külfödiek is részt vettek, voltak lefoglalt ingatlanok, eszközök. Ennek a terrorbandának boliviaiak biztosítottak eszközöket és ingatlanokat. Az ügyész arra figyelmezette az embereket, hogy minden ilyen bűnözéshez kötődő ingatlant vagy eszközt ne vásároljanak meg, mert emiatt súlyos büntetést kaphatnak. Ugyanis a terroristákat támagtók gyorsan igyekeztek megszabadulni ezektől az ingatlanoktól és eszközöktől és sokan külföldre szöktek. Sosa azt mondta, hogy megvárja a szükséges jelentéseket a rendőrségtől, a bankoktól, mivel ismerik a bűnözők ingatlanait. Az ügyész főleg Hugo Acha Melgarra utalt, aki az emberjogi alapítvány korábbi elnöke volt és azóta elmenekült az országból. Továbbá Alejandro Melgarról is szó van, aki az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi szervezet vezetője volt Santa Cruzban. Kép: a zsidó Acha Melgar, Rózsa-Edu egyik fő támogatója, aki jelenleg az USA-ban bújkál









CSALNAK A RENDŐRSÉGNEK SZÁNT PÉNZEKKEL IS

A Santa Cruz-i rendőrség parancsnoka arra panaszkodott a sajtóban, hogy a városnak több mint másfél millió lakosa van és egyre több szomszédos körzetet is el kell látniuk, de ehhez mégsem kapják meg azt a szükséges anyagi támogatást ami ehhez a közbiztonsági feladatokhoz elég lenne. Igyekszünk megfelelni a legjobb tudásunk szerint, minden erőfeszítést megteszünk ami szükséges, hogy rendelkezésre álljunk, de a felszerelések és a saját források hiányosak – mondta a rendőrség vezetője. A rendőrségi vezető elmondta, hogy a nekik járó üzemanyag-utalványokkal valakik csalnak. Sőt, a parancsnok a tisztességtelen támadások ellen is szót emelt, mert a közvélemény nincs tisztában azokkal a korlátozásokkal amit el kell viselniük. A kormány elfogadott egy rendeletet amelynek értelmében a rendőrségi számára a pénzforrások közvetlenül fognak eljutni és nem más hivatalokon keresztül.

MORALES NEM TUDOTT NEW YORKBA UTAZNI

Ivan Canelas elnöki szóvivő bejelentette, hogy Morales elnök, aki az előző napokban Venezuelában részt vett a Bolivári népek csúcstalálkozóján, csütörtök este visszatért Boliviába. Nem tudott New Yorkba utazni tegnap este, mert technikai nehézségek merültek fel és úgy döntött hogy inkább visszatér Bolíviába- mondta a szóvivő. Ez az esemény felborította az elnök eredeti szándékát, hogy részt vegyen az ENSZ-konferencián, amelyen egy beszédet szeretett volna elmondani, de nem tudott volna odaérni a tervezett időpontbra. (ABI,jún.25)