2009. június 6., szombat

JÚNIUS 6 – KIK VOLTAK A TERRORISTÁK FŐ MOZGATÓI

A képviselőház vizsgáló biztottsága megtalálta azokat a fő csoportokat, akik a Rózsa-féle terrorista bandát támogatták. Ezeket így hívják: "A Lighthouse"(Világítótorony) és a "La Torre" ( a Torony). Cesar Navarro a parlamenti vizsgáló biztottság helyettes elnöke elmondta, hogy Luis Justiniano Orlando volt az egyike azoknak, akik nagy pénzgyűjtők vagy pénztámogatók voltak és fölvették a kapcsolatot Rózsa-Flores Eduardoval, aki több támadást követett robbanóanyagokkal, mint például Terrazas bíboros ellen még tavalya júliusban. Navarro azt mondta, hogy ennek a csoportnak volt egy különleges, elit csoportja, amit ők csak "La Torre" (Toronynak) vagy másnéven "világítótorony"-nak neveztek. Ez volt az a csoport, amely a csoportot igazgatta és kezelte az erőforrásaikat. Ezek pénzelték a szeparatista terrorista csoportot. Meg kell jegyezni, hogy Orlando Luis Justiniano, Hugo Acha Melgar, Alejandro Melgar jelenleg külföldre menekültek, elsősorban az Egyesült Államokban vannak. Eva Sara Landau a megyei autonómiai aktivista jelenleg Miamiban (Egyesült Államok) tartózkodik férjével és gyermekeikkel. A házastársak aktívan részt vettek az állam elleni ügyekben szeptember 8- 10 között, Santa Cruzban, az elmúlt évben. Telefon kapcsolatban a sajtó megerősítette a létezését a La Torre csoportnak. Ezek közelében volt Ruben Costas, de miután felszámolták a terrorista bandát felhagyott ezzel. Nyílt levélben az első felesége a megyei hatóságnak azt jelezte, hogy ez a csoport nem a választási stratégiákkal foglalkozott. Azt beszélik, hogy ezek az üzletemberek Cruzban hozzájárultak ahhoz, hogy az elszakadási autonómia tervükre 100.000 dollárt kaptak havonta. Landau azt mondta, hogy van egy csomó bizalmi embere Costasnak. Van olyan információ is, aminél tudni lehet, hogy az elkövető Ruben Costas volt. Mindig láttuk kijönni Evo Morales vacsorájáról és ismertette azt, hogy a vacsora "barátságos és nagyon tisztelettudó” volt. Sok felelős személy volt, akik szintén profitáltak a pénzekből, különösen azok a személyek és intézmények, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy ez a pénzmozgás meglegyen - mondta a száműzött aktivista, az Egyesült Államokban. Amikor megkérdezték tőle, hogy mi van a Toronnyal, azt válaszolta, hogy panasza után ezt az ügyet lezárta. Azt lehetne mondani, hogy ez egy elit csoport volt, amelyik barátságban volt az Costas céggel. Találkoztam Luis Justiniano Orlandoval, mielőtt száműzetésbe mentem. A Baloldali Forradalmi Mozgalom (MIR) kormánypárti igazgatója ellenőrizte az anyagokat. Felesége az igazgató ügykezelője a tartományi hivatalban. Ezek azok az emberek. Tudom - tette hozzá. (hazafiasradio, jún.4) Kép: Éva Sara Landau

EGY AMERIKAI TÉVÉADÓ HÍROLDALÁRÓL

Interjú az emberi jogi aktivistával, Santa Cruzból, Bolíviából: Eva Sara Landau, aki száműzetésben van Miamiban. 2009. január 30. Számos tevékenysége közül aktív ellenzéki volt Evo Morales kormánya alatt, aki Hugo Chávez bábja. Éva Sara Landau segített a disszidens kubai orvosoknak Bolíviába kerülni, hogy elkerüljék az Egyesült Államokat, köszönhetően a speciális vízumnak. Ezek kubai másként gondolkodó orvosok voltak, Castro kommunista rezsimében. (híroldalról)
EGY ANGOLNYELVŰ FÓRUMBÓL
Így már értem, mi az ami kiváltotta a bolíviai hatóságok érdeklődését:
Alejandro Melgar - valami ügyvéd
Hugo Acha Melgar - elnök az Emberi Jogok Alapítvány. Elment, hogy az USA-ban.
Luis Alberto Hurtada – Fizette a szállodai számlákat. Tartózkodási helye ismeretlen.
Enrique Vaca Pedraza – Munkatársa egy kiállításnak. Vélelmezik, hogy a terrorista csoportokat ő engedte be a kiállítási területre.
Luis Orlando Justiniano - A pénzügyi ellenőr a Torony csoportnál, amely elősegítette autonómiáját.
Lorgio Balcazar - korábbi vezetője a Santa Cruz-bizottságnak. Tulajdonosa három rádióállomásnak. Elhagyta az országot.
Juan Carlos Velvarde - egyfajta rendszergazda.
Mauricio Iturri - elment Miamiba.
Az új ügyészségi vizsgálatra ezeket rendelték be: Horacio D'Arruda, Francisco Cirbián Guido Nayar, Edmundo Farah José Luis Quiroga, David Sejas, Yhovío Péter, Branko Marinkovic, ZVONKO Matkovic, Mauricio Roca, Rubén Costas, Horacio Parada, Añez Orlando, Lorgio Balcazar, Roly Aguilera, Hector Laguna, Jorge Rivero, Hugo Salas, Alberto Melgar, Victor Hugo Velasco, Mauritius Iturri, Martha Lazo, Sergio Antelo, Juan Carlos Velarde, Gavor Dudog és Daniel Gáspár.