2009. augusztus 30., vasárnap

AUGUSZTUS 30 – HÍREK BOLIVIÁBÓL




KITÜNTETTÉK AZ ELNÖKÖT



Az ENSZ Közgyűlése szombaton kitüntette Evo Morales elnököt a "World Hero Mother Earth" (a Föld-Anya Hőse) címmel, mivel a Föld-bolygó szeretetéért, megmentéséért korszakos munkát végzett. (ABI.aug.29) Kép: az elnök meghatódottan veszi a kitüntetést



KORMÁNYHITELT KAPNAK A PARASZTOK



Evo Morales elnök kijelentette szombaton, hogy a kormánynak biztosítania kell a mezőgazdasági termelőknek olyan hitelt, amely ösztönzi őket a jobb termelésre.


ÜZENTEK AMERIKÁNAK


Bariloche (Argentína) A nyolcak, Dél-Amerikai Nemzetek Szervezete (UNASUR) megszavazta pénteken azt, heves viták után egy közös nyilatkozatban, hogy a Dél-Amerika-i övezet megszilárdítása a legfontosabb a béke érdekében és ezért elutasítanak mindenféle külföldi katonai erőt a kontinensen, amelyek veszélyeztetik az itt élő népek és országok függetlenségét és területi sérthetetlenségét. Ezért ezek a dél-amerikai országok békét és biztonságot szeretnének a térségben.


DECEMBERI JÓSLÁSOK


Evo Morales decemberi győzelmét kilenc egyetemi tanszéken kutatták és az újraválasztását több mint 57%-ra jósolták a kérdezettek. Ezt a tanulmányt a Gallup Szavazások és Nemzetközi Tanulmányok szervezete végezte.