2009. augusztus 29., szombat

AUGUSZTUS 29 - SZOMBAT ESTI MESE


Kép: Brády mesél

Kép: Eduka levele Brádyhoz


Kép: Eduka Santa Cruzban



Kép: Nagy buli lesz, így utalt Eduka a polgárháborúra


Kép: Tóásó tanár úr nem is tudja, hogy került Boliviába




Kép. Tóásó jobbra






Kép: Tóásó a Székely Légóban körrel jelölve





Kép: a tv-riporter kérdez






DUNA-TV TOVÁBB KÖDÖSÍT
A Duna-TV ma esti Kirakat című műsora újra elővette a Rózsa-féle terrorbanda ügyét és valami olyan kotyvalékot zúdítottak a nézők nyakába, amiből az ügyben tájékozatlan néző szinte semmit sem tudhatott meg. Hacsak azt nem, hogy Boliviában fogva tartanak olyan magyar állampolgárságú terroristákat, akik valójában nem is terroristák, de hogy micsodák valójában, azt a tévé sem árulta el. Ez a tudatos zavarkeltés annak a része volt, hogy a magyar nézők nehogy tisztán lássák azt az ügyet, ami teljesen egyértelmű. Most csak a műsor jellegzetes részeiből adunk képeket, abban a sorrendben, ahogy ott elhangzottak. Az adás egy korábbi adás ismétlése volt. Ez azért tragikus, mert azóta eltelt több hónap és a helyzet közben árnyaltabbá volt és a tévé nem tartotta fontosnak, hogy új hírekről számoljanak be.

NAGY BULI LESZ – MONDTA RÓZSA

Az adás Brády Zoltán (Kapu) meséivel kezdődött, amit hallgatva nem tudtuk eldönteni, hogy most sírjunk-e vagy nevessünk? Megtudtuk az adásból, hogy Eduka, a Lírai Költő 18 külföldi lapot 8 nyelven tudósított. Ha belegondolunk ez nem semmi. Ehhez legalább 160-as IQ kell és zseniális képességek. Ehhez képest Brády művész úr azt állította, hogy Rózsa nálunk tanult meg magyarul és Rózsa „mindig dühös volt”. A tévé azt a tömény hazugságot állította, hogy Boliviában egy éve polgárháború van, ami nem igaz. Egyedül 2008 szeptemberében voltak két hétig kisebb zavargások, az ellenzék részéről. Rózsát akkor küldték ki megbízói, hogy csináljon már egy kis polgárháborút. Brády azt állította, hogy a Kapu az olyan lap, „ahol színvonal van és nincs benne hülyeség.” Talán ezért is közölte évekig Rózsa helyesírástól hemzsegő beteges szövegeit, mivel Rózsa nem volt képes megtanulni még magyarul sem. Ezt soha nem is kértük rajta számon.

SÖRÖZTEK, BULIZTAK

Brády így folytatta mondókáját. Eduka azt üzente neki, hogy "kipihenjük magunkat, mert nehéz hetünk volt, bemegyünk Santa Cruzba sörözünk, bulizunk, aztán szállodába megyünk..” Brády arról is tájékoztatta a nézőket, hogy a világforradalmár a dzsungelben lakott, sátrakban aludt és alig várta, hogy szállodába pihenje ki magát. Sajnos azt nem tudtuk meg a nagy mesélőtől, hogy Eduka miért éppen a dzsungelben ütötte fel a tanyáját? Ahol hemzsegnek a férgek, a vadállatok, a mérgeskígyók és a mérgespókok, stb. Megtudtunk még igen színes dolgokat is a nagy költőről. Az iszlám vallást vette fel, de saját falujának katolikus templomában ministrálni szokott. Eduka emellett nagy adakozó is volt, de erre nem a magyar szegényeket szemelte ki. Úgy látszik ez nem ütötte ki a szemét, hanem Szomáliába segélyszállítmányokat küldött. Hogy milyen pénzekből tette ezt, Brády nem kötötte a nézők orrára. Volt még Irakban is, ahová gyógyszereket vitt és még Indonéziában is volt. A tévé azért azt elismerte, hogy Tóásó ellen terrorizmus a vád és további magyarokat is őrizetbe vettek az országban, de ezeket nem nevezték meg.