2009. november 6., péntek

NOVEMBER 6 - ÚJABB ZAVAROS MAGYARÁZATOK

Ok. A feloszlott Utarc egykori kapitánya, Walter Andrade tegnap azt mondta a második kihallgatása előtt Marcelo Soza ügyésznek, hogy Villa Ignacio Vargas, az Öreg volt az informátor a Eduardo Rózsa csoporton belül. Közeli források alapján kiderült, hogy Vargas Villa volt az, aki megadta az adatait az állítólagos terrorista sejtnek a rendőrség számára. Azt mondta a kapitány, hogy az Öreg volt az informátor - mondta a forrásokról. Azonban Andrade mellett „Az öreg halász” Rózsáról három fényképet is közzétett, ezen az úton. Az első nyilatkozatánál Soza előtt a kapitány nem számolt be e tárgyban annak érdekében, hogy ezt a hírszerzési tevékenység céljából tette. (…) Az egyik videó azt mutatta, hogy nyilvánvalóan az Utarc csoport bizonyítékokat helyezetett el a szobákban ahol a feltételezett terroristák voltak. Még azt is megmutatták, hogy egy piros hátizsákot is találtak mint valami bizonyítékot. A több mint hét hónapos működése után a kapitány nyilatkozott Sozának a hátizsákról és úgy döntött, hogy elveszett. A forrást nem tudta megmagyarázni, hogy mit határozott az ügyész ebben az ügyben. Andrade elmondta, hogy találkozott az Öreggel, aki szintén kulcsfontosságú tanú lesz a lehetséges vádban. Ez az oka annak, hogy nem tudtam előre a támadás idejét. Kiderült, hogy előző nap hajtják végre, április 15-én Julio Terrazas bíboros otthonában a támadást Rózsáék. A rendőrség Nemzeti Hírszerzés igazgatója, Jorge Santiesteban ezredes volt más néven. A Soza előtti vallomástétel előtt úgy döntöttek, hogy tisztázzák, hogy mi történt a szállodában? A beszivárgás volt munkája. Bernardo Montenegró, az ellenzék helyettese azt mondta a két videóban a jelenetek különbözőek a forgatási helyszínnél és a tényekről különböző bizonyítékok vannak. Egy videót forgatott az Utarc, például van egy lámpa és ez a lámpa Rózsa szobájában volt. A többpárti bizottság véleménye szerint, akikhez tartozik Montenegró is, a gondnok nem volt a szobában és a lámpa összetört. A rendőrség helyettes parancsnoka Wilge tábornok azt mondta, hogy megvizsgálja a műveletet. (EJU.nov.6,részlet) Kép: az állítólagos kép amin balra az Öreg van, középen Rózsa és jobbra Andrade egykori parancsnok
Ez az egész szöveg amit az ellenzéki EJU oldal közreadott meglehetősen zavaros és ellentmondásos, ahogy ezek az ellenéki lapok szoktak fogalmazni. Ez a cikk kifejezetten a zavarkeltést szolgálja, egyedül annyi igaz belőle, hogy az Öreg volt az informátor.
Már az a stílus is nevetséges, hogy a cikket az Oké szóval kezdik. Arról hallgat a cikk, hogy ez a kép egy összemontázsolt kép, még 2007-ből. Mind a három alak külön lett összeillesztve, ezt még az is észreveszi aki nem ért az ilyen dolgokhoz.