2009. október 14., szerda

OKTÓBER 14 – DÖNTÖTT A BÍRÓSÁG

LA PAZBAN LESZ
A TERRORISTÁK PERE

Pachi Tapia Marcelo bírót, akit hivatali visszaéléssel és csalással vádolnak, mert a terroristákat pénzzel segítő Branco Marinkovic ügyét elkente, ellene tovább folyik az eljárás. Az igazságszolgáltatás úgy döntött, hogy Pachi bíró megsértette a jogi normákat és elveket, valamint megsértette az alkotmányos garanciákat is. Ez azt jelenti, hogy a Előd Toas-nél és Francisco Tadic-nál, akiket terrorizmussal vádolnak visszatér az ügyük a hetedik Bíróság Büntetőjogi tanácsára La Pazba. Soza eljáró ügyész azt mondta, hogy az ügyészség másokat is beidéz ebben az ügyben, akik még szökevények. A kormány minisztériuma üdvözölte azt a döntését a bűnügyi osztály harmadik Igazságügyi hivatalának, hogy a terroristák ügyét La Pazban fogják tárgyalni. (bolpress,okt.14)

TÁVKÖZLÉSI MŰHOLD LESZ BOLIVIÁBAN

Az államfő pályára kiván állítani saját műholdas távközlési állomást, az elkövetkező három évben. Ezek a költségek körülbelül 300 millió dollárt tesznek ki. A boliviai műholdat a kínaiak állítják pályára és most októberben megkezdődtek ezek a tárgyalások. (ABI, okt.14)


MEGJEGYZÉSÜNK

Miközben nálunk Boliviát szegény, elmaradott, fejletlen országnak állítják be, aközben ellhallgatják azt, hogy mióta a Morales-kormány van hatalmon, azóta rohamos fellődésnek indult az ország, ezt jelképezi a saját műhold is. Bezzeg Magyarországnak nincs saját műholdja, hanem külföldről bérelik magas költségekkel az adásokat.