2010. január 25., hétfő

JANUÁR 25 – ZSIDÓ GYILKOS PERUBAN

GYILKOS ZSIDÓT NEM ENGEDTÉK BOLIVIÁBA
Az Andok őslakos szervezetek (IOTC) szervezője elutasította a perui Yehude Simon jelenlétét, hogy részt vegyen Evo Morales beiktatási ünnepségén, múlt pénteken a La Pazban. Az ABI hírügynökségnek nyilatkozott az ügyről a IOTC szervezője, Miguel Palacin.
ABI .- Miért utasította el Yehude Simon jelenlétét Evo Morales elnök avatásán?
MP - Egy volt minisztert megkérdeztek, aki azt vizsgálta, hogy sok köze volt a tavaly Baguaban történt júniusi gyilkosságokhoz, amikor 34 ember meghalt, amikor ő volt a miniszterelnök.
Mi eltaszítjuk ezt az embert, aki nem ruháztak fel arra, hogy Peru nevében képviselje országát.
ABI. Hogyan értékelték ezt a döntést Peruban?
MP .- Nagyon kínos az, hogy nem volt semmilyen törvényes képviselője Perunak. Amikor megvizsgálták a tavalyi ügyet és több mint 66.000 indiánt telepítettek át az amazóniai területen, amiből mészárlás lett. Továbbra is felelős közvetlenül a Bagua-i indiánok megöléséért.
ABI .- Milyen kritériumok alapján döntött a perui elnök úgy hogy Simon legyen az ő különleges megbízottja?
MP .- Alan García az utóbbi időben elfogultságot mutatott az őshonos népekkel szemben, teljesen rasszista és fasiszta üzenete volt. Ezt a viselkedésformát mutatta. Kormánya idején megöltek több mint 20 mezőgazdasági termelőt és több mint 15 amazóniai indiánt. Simon nem tudta, hogy mit akar, vagy mit okoz ezzel a sok gyilkossággal. Úgy látom, hogy az volt a vágya, hogy provokálni akart. (ABI,jan23,részlet) Kép: Jehude Simon